Ülkemizde görev yapmakta olan ücretli öğretmenlerin maaşları, kısa bir matematiksel işlem ile hesaplanabilmektedir. Buna göre, yapılacak olan hesaplamada, her yıl belirlenmiş olan resmi ek ders ücretleri ile, öğretmenlerimizin ay içerisinde girdikleri toplam ders saati çarpılmakta ve bu şekilde de alacakları maaşlar hesaplanmaktadır. Yeni yıla girilmesi ile birlikte, 2018 ücretli öğretmen maaşı için hesaplamada herhangi bir değişiklik olup olmayacağı da merak edilmektedir.
Yeni yıl ile birlikte yapılacak olan hesaplamalarda, 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olan ek ders ücreti dikkate alınacak ve Ocak ayındaki maaşlar da aynı şekilde bu değer üzerinden hesaplanacaktır. 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olan resmi ücrete baktığımız zaman, girilecek ders başına alınacak ücretin 11,33 TL olduğunu söyleyebiliriz. 2017 yılının ikinci dönemi için belirlenen bu ücret, 2018 yılının ilk maaşını da belirleyici olacaktır. Bu değere göre bir hesaplama yaptığımız zaman, bir aylık süre içerisinde 120 saatlik bir derse giren öğretmenlerimizin, 1.360,00 TL maaş alacaklarından söz edebiliriz.
2018 Ücretli Öğretmen Maaşı Ne Zaman Yatırılacak?
2018 ücretli öğretmen maaşı için nasıl hesaplama yapılacağını yukarıda sizler için açıkladık. Bunun beraberinde, kişiler tarafından maaş tarihlerinde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı da merak edilmektedir. Geçtiğimiz yıl, ücretli öğretmenlerimizin maaşları her ayın 15’i hesaplarına yatırılmak taydı. Hesaplama yapılırken ek ders ücreti dikkate alındığından dolayı, net maaş ya da diğer ek ücretler de bu tarihte toplu olarak yatırılacaktır.
2018’de Ücretli Öğretmen Maaşı Ne Kadar Oldu?
2017 yılının ikinci dönemi için belirlenen ve ders başına verilen ücret; 11,33 TL olarak kayıtlara geçmişti. Ancak, yapılan zamlar sonrasında 2018 yılında bu değerin 12,00 TL’ye yükseldiği görülmektedir. Böylelikle, 2017 yılında 120 saat ders veren öğrenciler, 1.360,00 TL ücret alırken, 1 Ocak 2018 tarihi ile birlikte bu ücret 1.440,00 TL’ye ulaşacaktır.
Yapılan son zam ile birlikte alınacak olan ücret de, yine her ayın 15’i itibari ile ücretli öğretmenlerimizin hesaplarına yatırılmaya başlanacaktır.
Ücretli Öğretmenlere GSS Borcu Çıkar Mı?
Ücretli öğretmenler, elbette görev aldıkları süre boyunca sigorta ödemelerini takip edebilmektedirler. Ancak, yatırılacak olan sigorta tutarı onların girdikleri ders saatinin toplamı kadar bildirilecektir. Yani her ay için kişilere 30 günlük bir sigorta bildirimi yapılmayacaktır. Örnek verecek olursak, yukarıda hesapladığımız gibi öğretmenlerimizin 120 saat boyunca ders verdiklerini düşünelim. 120 saat derse giren kişilerin, ay sonunda 16 günlük sigorta bildirimleri yapılacaktır. Burada, kişilerin talep etmesi halinde, bir aylık süre için gereken 14 günlük süre, kişiler tarafından ödenebilecektir. Ancak, bunun için SGK’ya bire bir talepte bulunmanız gerekmektedir.
2018 yılında, ay içerisinde toplam prim günü 20 günün altında olan kişilerin, yasal zorunluluklardan dolayı ek bir güvenceleri yoksa GSS kapsamında prim ödemeleri ve 30 günden eksik kalan prim günü sayısını tamamlamaları gerekmektedir.
Maaşları değil bunu konuşun, bunu tartışın, bunun için bir şeyler yapın! Ücretli öğretmen gerçeğinin hepiniz farkındasınız!
ZiyaHoca40BinŞubatAtaması istiyoruz! Ücretli öğretmen maaşları artacağına atamalar artsın _Erdogan…
Sayın bakanım ücretli öğretmen maaşları artıyor ama bu mesleği ücretli öğretmenliği de hak eden kişiler…