
Kişilerin askerlik için muaf kararı almak istemeleri, evlat edinme başvuruları, yurtdışı çıkış işlemleri ya da yeni bir işe girmek istediklerinde, birçok evrak hazırlamaları gerekmektedir. Bunlar arasında yer alan ve en önemlilerinden birisi olan heyet raporları, kişilerin en çok araştırma yaptığı konulardan birisidir. Heyet raporu almak için neler yapılması gerektiğini araştıran kişiler aynı zamanda bu rapor için ücret tarifelerini de araştırmaktadır.
En bati hali ile heyet raporunun ne olduğuna bakacak olursak, kişilerin sağlık durumlarına yönelik araştırmalar sonucunda oluşturulan, uzman hekimlerin kontrolleri sonucunda imzaladığı ve ayrı ayrı poliklinikler yapılacak inceleme sonucunda en az 6 ya da 7 adet uzman doktorun imzasının yer aldığı bir rapor olarak açıklama yapılabilir.
Heyet Raporu İçin Gereken Belgeler Nelerdir?
Heyet raporu almak isteyen kişilerin, tam teşekküllü hastanelere başvurması gerekmektedir. Bunun için de devlet hastanelerinden ya da özel hastanelerden destek alınabilecektir. Kişilerin tam teşekküllü hastaneye yapacakları başvurularda da bir takım belgeleri hazırlayarak kuruma başvuruda bulunması gerekmektedir. Bu belgeler, başvurulan hastaneye göre farklılık gösterse de, genel olarak aşağıda belirtilen belgelerin talep edildiğini söyleyebiliriz.
- Nüfus Cüzdanı
- 3 Adet güncel vesikalık fotoğraf
- Dilekçe
Dilekçe ile yapılacak olan bu başvuruda, hastaneler size yardımcı olacaktır. Hastanede yapacağınız başvurularda, söz konusu dilekçe hazır halde size verilecek, sizin de ilgili yerleri doldurmanız yeterli olacaktır.
Heyet Raporu Ücreti Ne Kadar?
Heyet raporu konusunda tam teşekküllü hastanelere, yukarıda belirtilen belgeler ile başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak, alınacak olan bu rapor için sizden hastaneler belirli bir ücret talebinde bulunacaktır. 2018 yılı için genel bir değerlendirme yapıldığı zaman, 100 TL ile 150 TL arasında değişen bir ücretten söz etmemiz gerekecektir. Bu ancak rapor için talep edilen ücrettir. Eğer kan tahlili ya da röntgen teknikleri uygulanırsa, bu durumda ödenecek olan ücrette belirli bir artış söz konusu olacaktır. Heyet raporu almak isteyen kişiler, belgeleri teslim edip, doktor kontrolünü olduktan sonra, bu ücreti ödeyerek en fazla 3 ya da 4 günlük süreçte raporlarını hastaneden teslim alabilmektedirler.